Un alt fel de gay

E greu sa fii gay in Romania. Homofobia este la putere. Daca un ziar publica un artocol cu tematica gay, indiferent daca e pozitiv sau negativ, pagina online a ziarului respectiv se umple de remarci homofobe, rautacioase.

Homosexualii sunt niste deviati, bolnavi psihic, anomalii ale naturii, desfranati, pedofili…  si lista poate continua. Netul e plin de pseudo-experti care stiu care este radacina homosexualitatii noastre si au puterea sa ne vindece. Sau de razboinici gata sa iasa in strada la orice parada pentru a arunca cu pietre si se ofera sa ne impuste pe toti.

Romanul de rand afla despre noi, ca si grup sau cum ni se mai spune minoritate, doar in timpul GayFest sau odata cu descopererea unui alt preot gay, prins in flagrant delict. Informatiile sunt oferite de televiziuni si ziare, de cele mai multe ori homofobe. Homofobia reporterilor sau a ziaristilor este preluata, fara a fi digerata, de catre romanul de rand, care ia de buna tot ce vede si aude la tv. In viziunea majoritatii homosexualii sunt Naomi si inca cativa travestiti vazuti ocazional la reportajele de la Gay Pride. Accept este o organizatie care scoate odata pe an poponarii in strada si atat. Nu se stie nimic de drepturi incalcate, de marginalizari sau batai administrate homosexualilor in plina strada. Exeptie face cazul Naomi, dar numai pentru ca a stiut sa se prezinte ea singurica la Otv.

Eu vad solutia foarte simplu. Trebuie sa creeem un nou tip de gay. Oamenii ar trebui sa aiba ocazia sa ne cunoasca si altfel. De la noi, direct de la sursa. Totusi nu e solutie sa iesim in strada si sa strigam: Sunt Gay! Acceptati-ma!
Cred ca ar fi mai inteligent sa ne implicam in societate cu o campanie ceva, una care sa nu aiba nimic legat de gay. Nu stiu poate sa plantam 10 000 de copaci sau sa strangem gunoiul din parcuri sau sa ajutam niste batrani. Si dupa ce atragem atenti si toata lumea e de acord ca am facut ceva pozitiv, atunci sa iesim cu: Apropo, suntem gay! Da, asa suntem noi, niste baieti de treaba.