Invitatie Flash-mob (ACCEPT)

1 Decembrie este Ziua Mondiala Sida. Vino alaturi de noi la un eveniment destinat sensibilizarii populatiei in privinta problematicii  HIV/SIDA, organizat de Asociatia ARAS (Asociatia Romana Anti-Sida) si Asociatia ACCEPT in data de 1 Decembrie, in Bucuresti.

Ce?

O actiune stradala, constituita din trei flashmob-uri.

Flash mob – un grup mare de oameni care se aduna intr-un loc definit dinainte, fac o actiune scurta, dupa care se disperseaza rapid. Flash mob-ul este o actiune de masa, o modalitate de a te exprima, de a transmite un mesaj.

Unde?

Locatiile flashmob-urilor sunt: Piata Romana, Piata Universitatii, Piata Unirii.

  • Piata Romana: cele 4 colturi ale intersectiei Bd. Magheru cu Bd. Dacia.
  • Piata Universitatii: cele 4 colturi ale intersectiei Bd. N. Balcescu cu Bd. Regina Elisabeta (la fiecare din intrarile in pasaj).
  • Piata Unirii: cele 4 colturi ale intersectiei Intersport-BRD-McDonald’s.

Cand?

Marti, 1 Decembrie 2009. Evenimentul va incepe la ora 13.00.

  • Piata Romana: ora 13.00
  • Piata Universitatii: ora 13.30
  • Piata Unirii: ora 14.00

Cat timp?

2 minute

Cum?

1.Intra pe site-ul http://oraexacta.net// si sincronizeaza- ti ceasul cu ora Romaniei.

2. Pregateste o pancarta de carton alb de format A4 sau A3 si deseneaza/picteaza pe ea – fundita rosie (simbol al solidaritatii cu persoanele afectate de HIV-SIDA). Poti gasi un model al funditei rosii aici: http://en.wikipedia.org/wiki/File:Red_Ribbon.svg

3. Aduna-ti prietenii si vino la ora 13.00 la Piata Romana, in locatia stabilita.

Ajuns(a) acolo, poarta-te firesc, ca si cum nu urmeaza sa aiba loc vreun eveniment. Pana la ora stabilita, este important sa nu tii pancarta la vedere, ci in geanta/rucsac, astfel incat nimeni sa nu o vada pana la inceperea evenimentului. De asemenea, este important sa nu stati grupati, astfel incat flashmob-ul sa dea impresia unei totale spontaneitati.

4. La ora 13.00, ridica pancarta in pozitie vizibila (deasupra capului) si tine-o asa timp de 2 minute. In tot acest timp, pentru maximizarea impactului, este important sa nu vorbim intre noi.

5. Dupa 2 minute, ne vom dispersa si vom parasi cu totii locatia flashmob-ului. Daca doresti sa participi si la celelalte doua flashmob-uri, te poti indrepta spre Piata Universitatii.

6. La ora 13.30, in Piata Universitatii va avea loc un al doilea flashmob, dupa modelul primului.

Urmeaza al treilea flashmob, identic cu primele doua, in Piata Unirii, la ora 14.00.

Pentru alte detalii sau intrebari, nu ezita sa ne contactezi pe mail (accept@accept-mail.ro), la ACCEPT sau la telefon (021.252.56. 20 sau 0720.222.378)

Te asteptam alaturi de noi pe 1 Decembrie!

Update 3 decembrie:
Fotografii de la FlashMob (c)imfree.ro

Flash-mob HIV

Flash-mob HIV

Flash-mob HIV

Flash-mob HIV

Flash-mob HIV