Femeia cameleonica

Cateodata se intampla sa fii confuz si sa te simti parasit si singur si poate trist. Unii isi imagineaza ca timpul este cel mai puternic detergent si scoate toate petele, nu este asa. Si poate vrei sa mergi la magazin sa iti iei alt cap, unul care zambeste, care uita, care petrece. Poate ai sa auzi ca dragostea este pentru prosti, poate ai sa iti culegi visele de pe usa unui spital de nebuni, unde sta agatat la loc de cinste un citat –  frumusetea salasluieste doar in sufletul celui care o admira. Cum te intelegi cu tine si cum iti mai permiti sa plangi in public cateodata. De ce doar eu inteleg sensul vietii si altii isi vopsesc parul mov?

Iubirea asta pe care toti o cautam, nu este ea oare in sufletul nostru? In esenta noastra? Si daca intelegem asta are sa inceteze durerea instrainarii unei parti din suflet? Nu, are sa doara coerent. Si ce doare oare mai tare? Poate sa pierzi ceva ce nu iti poate apartine niciodata.Viata ta? Nu, nu este tocmai a ta. Poate atunci cand vrei tu sa intorci clepsidra un inger  are sa iti sopteasca sau mai degraba sa iti racneasca “Nu crezi ca a fost scris sa ne intalnim?” atunci in universul tau or  sa apara mai multe stele. Si poate nu ai sa mai poti opri clepsidra.

Zambind trebuie sa treci printre oameni care iti poarta esenta ca pe un parfum permanent, toate sunt o iluzie pentru ca ea deja iti apartine si tu ii apartii si restul oamenilor sunt robotzei pe care nu ii poti controla cu iubiri masurabile si cu idei patetice. Cand se contopesc toate cele si imbatranesti langa ea zambindu-i si ea are sa iti gaseasca toate raspunsurile in inima atunci iubirea este ACEEA iar tu inca visezi si esti fericita. Jumatate inseamna foarte mult dar mai inseamna si incomplet.

Nu lasa privirea sa se piarda in cotidian sau adaptare. Inchid uneori ochii si ma transpun langa ea stiind ca pana dimineata vom renunta la lupta. Ce ar mai fi daca as putea sa imi fac inima sa simta altceva. Nici macar nu pot sa fac pe cineva sa ma iubeasca. Cineva ma iubeste. Poate am sa inteleg sansele pe care le primesc si daca inima imi tremura ca a unui leu captiv poate pentru ca eu am sa iubesc ca si cum ar fi pentru prima oara. Ce daca nu gaseste ea modalitati sa aprinda becul, eu o simt chiar si pe intuneric. Ce daca nu mai crede ca cineva o poate face fericita, eu stiu ca pot face pe cineva fericit.

Si poate cand am sa adorm langa tine pentru prima oara nu o sa trebuiasca sa mai raspund la nimic pentru ca totul este atat de simplu cand este adevarat. Atunci cand noi depasim timpul si doar atunci cand credem si iubim cu adevarat.
Inca mai am un trandafir galben in gradina, a supravietuit, miroase puternic, atunci cand il privesc prin geamul aburit seamana cu sufletul tau atunci cand simti ca te prabusesti.