Comunitatea LGBT si problema respingerii

Dragii mei,

Va scriu aceste randuri pentru a trage un semnal de alarma asupra unei probleme cu care se confrunta comunitatea LGBT din toata lumea si in acelasi timp pentru a va cere ajutorul in cadrul proiectului pe care dorim sa-l demaram si prin care dorim sa gasi solutii pentru prevenirea acestei probleme.

In continuare doresc sa punctez cateva dintre realitatile dure cu care din pacate se confrunta comunitatea LGBT si care ne-au facut sa initiem acest proiect.

  • Conform National Gay and Lesbian Task Force (thetaskforce.org)  între 20 la sută şi 40 la sută dintre tinerii fara adapost se identifice ca lesbiene,  homosexuali, bisexuali sau transexuali (LGBT);
  • Studiul de mai sus releva faptul ca 26% dintre tinerii din comunitatea LGBT au fost dati afara din casa de catre parintii lor atunci cand si-au recunoscut orientarile sexuale;
  • Tinerii care sunt abuzati psihologic de catre familiile lor fug de acasa iar aceasta fuga le aduce si mai multa suferinta iar aceste experiente negative se adancesc in timp si se reflecta in modul in care acesti tineri se dezvolta;
  • In Bucuresti sunt intre 2000 si 3000 de copii si tineri fara adapost iar 800 dintre acesti tineri ar face parte din comunitatea LGBT daca ne-am baza pe faptul ca studiul din Statele Unite ale Americii corespunde aproximativ cu datele demografice din Bucuresti.

In baza concluziilor trase din aceste studii si rapoarte am dorit sa demaram si in Bucuresti un proiect de informare prin care tinerii din comunitatea LGBT sa aiba acces la cele mai bune resurse disponibile si astfel sa incercam sa prevenim acest fenomen evidentiat in studiul celor de la National Gay and Lesbian Task Force.

In conditiie in care in Romania cu greu se gasesc informatii despre acest subiect si despre comunitatea LGBT, am scris acest mic articol in speranta ca ne puteti ajuta. Avem nevoie de ajutorul vostru pentru a-i ajuta pe altii. Daca aveti informatii despre cele scrise mai sus, daca v-ati confruntat cu aceasta problema sau cunoasteti tineri care s-au confruntat sau se confrunta in continuare cu ea, daca aveti sfaturi care sa ne ajute in demersul nostru sau ati fi chiar interesati sa faceti parte din acest proiect ne puteti scrie pe adresa spreeoutreach@gmail.com.

Va multumim,
Spree Outreach Services